Om foreningen

Der har været kaninavlerforening i Danmark siden 1895.

Danmarks Kaninavlerforening, i daglig tale kaldet DK, blev stiftet den 6. marts 1895. I starten under navnet "Foreningen til Kaninavlens Fremme", men i 1937 blev navnet ændret til Danmarks Kaninavlerforening.

Ringkøbing-Ulfborg-Vemb Kaninavlerforening

Efterhånden kom der lokalforeninger rundt i landet.
Ringkøbing Kaninavlerforening stiftes 1. april 1938.
Ulfborg-Vemb Kaninavlerforening kommer med 25. november 1939.
I 1978 blev de to foreninger lagt sammen til Ringkøbing-Ulfborg-Vemb Kaninavlerforening.

Formål

Foreningens formål er at fremme interessen for kaniner i Danmark.

Hvordan?

Dette gør foreningen gennem rådgivning og vejledning om køb og pleje af kaniner, herunder klipning af kløer, øremærkning, avl, hjælp til at tage kaniner ud til udstilling og meget mere.

Udstillinger

Foreningen holder minimum tre udstillinger hvert år. En kanin- og hobbyudstilling i Vembhallen anden weekend i januar, en udstilling på dyrskuet i Lemvig i maj eller juni måned og en udstilling kun for ungdomsmedlemmer i september eller oktober måned. De senere år har vi dagen efter udstillingen for ungdomsmedlemmer haft en udstilling kun for ungdyr.

Andre arrangementer

Foreningen holder aftenmøder med forskellige emner, staldbesøg, udflugter og lignende.

Hvad får du som medlem?

Du får retten til at udstille dine kaniner på udstillinger i hele Danmark og få dem bedømt efter Nordisk Kaninstandard med efterfølgende optagelse i Dansk Kanin Stambog. Kælekaniner kan ikke komme i Stambogen.

Desuden modtager du "Tidsskrift for Kaninavl" 11 gange om året. Tidsskriftet er fyldt med artikler, råd og gode tips om alt vedrørende kaniner. Desuden er der meddelelser fra lokalforeningerne om deres udstillinger, arrangementer og andre aktiviteter.

Kælekaniner

Foreningen er ikke kun for avlere af racekaniner. Vi hjælper dig også, hvis du har en kælekanin.