Aftentur 2021Vi mødtes en pæn lille flok kaninfolk hos Leo Sommer i Bøvlingbjerg.

Leo bor på et nedlagt landbrug med masser af bygninger, der udnyttes til  lager af træ og andet af værdi, der er fundet i tidens løb.
Rugemaskinen til specialopdrættet af Danske Landhøns i dværg og Luttehønsene er hjemmehørende i stalden, men der findes også en mindre rugemaskine, som for overskuelighedens skyld er anbragt i bryggerset.

Kyllingeopdræt - kyllingen i forgrunden bliver helt sort som udfældet.


Kaniner bor i en minkhal, der er ombygget med lukkede sider og god belysning fra vinduerne.

Avlen omhandler Dværg Vædder i vildtgrå og chinchilla og samme varianter i kappetegnet. Der anvendes ikke hø til kaninerne, men derimod massser af byghalm og i sommertiden en stor mængde græs. Dertil en blanding bestående af 50% kaninpiller og 50% hel byg.Dværg Vædder, chinchilla


Der lægges stor vægt på Dværg Væddernes pels og Leo er fortaler for at den rigtige Vædderpels også skal være til stede på dværgene og samtidigt skal der være en fyldig og tæt mængde uld.


Næste besøg var hos Rikke Hesel, der også har Dværg Vædder i vildtgrå og chinchilla, men kæphesten er absolut Belgisk Hare, vildtrød, som Rikke har haft i mange år.
Racens ry som værende lidt urolig har Rikke med god held forsøgt at avle ud af stammen og næsten alle er modtagelige for kæleri og arter sig fint på træningsbordet.


På ejendommen holder Rikke og Søren samtidigt enkelte hyggehøns og to par moskusænder, der også giver lidt kød til familien.

Høet var slået og afventede kun nogle dage med tørvejr, vending en gang eller to og så en nabo med en presser.


Udsigt til køkkenhaven og marken med det velduftende hø.Tak til vore værter for en god aften med masser at kigge på og lytte til.
Kaffen med gulerodskagen var det ypperste, der kunne serveres for en kaninavler.