Juleafslutningen 2022  foregik hos Rikke Hesel.


Jens Jørgen Nørgaard brugte sin mangeårige erfaring som dommer til at berette hvad udstillerne skulle huske at gøre hjemmefra. 

Absolutte krav er rene kaniner og at kløerne er klippet.
En kanin, hvor pelsen er umoden har nok ikke de største chancer for at løbe med den første ærespræmie.

Knebene til at gøre en kanin lidt bedre blev også nævnt og beskrevet. Tættekammen kan fjerne mange løse hår og en let gnubning af pelsen med en udslidt (eller ny) nylonstrømpe kan også gøre underværker.

Har kaninen svinet sig en smule kan en pasta af vand og majsmel gøre underværker, idet det har en rensende virkning. Blandingen røres op til en tynd vælling og påføres det snavsede løb eller sted. Kaninen vil helst være fri og slikker det meste af og det er således ren selvhjælp, når kaninen næste morgen sidder med ren pels.


Bedømmelse af kaninerne blev grundigt berørt. Hvad er det, der tæller op og også detaljerne, der trækker modsatte vej.

Hvad er en god krop og hvordan føles kaninen med det kantede kryds eller den dårlige ryglinje. 

Racepræget og præsentationen er det første dommeren observerer, så lær dine kaniner at sidde på et bord og lær dem at blive håndteret og efterset - også på bugen!Mødedeltagerne fik også lov til at lege dommere og at prøvebedømme udvalgte kaniner. God vejledning fulgte fra Jens Jørgen, på områderne, hvor enigheden ikke ramte plet.

Punktet "pelsens tæthed" kan kun læres ved håndtering af kaniner med forskellig pelstype og ikke mange racer er sammenfaldende på dette område.

Pelsens kvalitet er også et punkt til læring og føling. Den døde eller bløde pels kan vi nok fremfinde, men hvad betegnes som godt. Sammenligningen af Fransk Vædder og Dværghare gav et godt indblik i forskelligartetheden.


Vi sluttede året med en håndfuld æbleskiver, kaffe og gløgg.

Glædelig jul